Over de artiest

  Alla Bocharova

  Paint artist
  Onder de naam BochART gaat de artiest Alla Bocharova schuil. Alla is geboren in Oekraïne (1974) meer bepaald in een ijzermijn stad Krivoy Rog (Kryvy Rih) gelegen in het centrum/zuid van Oekraïne.

  Krivoy Rog is een lang uitgerekte stad van 140Km lang. Heel de stad is gebouwd voor en leeft van de ijzermijnen. Dit drukt ook wel een stempel op zowel de stad als zijn inwoners. 
  De donkere wolken der industrie schijnen door op de zielen van de inwoners. Leven in Krivoy Rog doet iets met een mens, je voelt deze donkere druk. Mede door het verval van deze industrie is het leven in deze stad steeds moeilijker geworden voor zijn bijna 1.000.000 inwoners.
  En al is het al een heel stuk in het verleden, de oude blokken, appartementen, overheersen nog steeds de woongelegenheden in deze stad. 
  De uniformiteit van de woon accommodaties draagt bij aan het gevoel dat je bekruipt als je wat langer in deze stad vertoefd.


  Maar vele bewoners hebben hiermee leren leven, beter nog hebben gevoelens leren ten goede brengen.
  Gastvrijheid van de Krivoy Rog bewonens is zonder grenzen. Een superieure vriendelijkheid ervaren we bij vrienden en geïntroduceerde kennissen. Al moet ook gezegd worden dat mensen op de straat eerder een norsheid vertonen.


  Hoe men het geregeld krijgt is een raadsel maar het pittoreske (kleine) stationnetje doet zijn werk uitstekend voor de 1.000.000 mensen die er wonen. En reizen wordt er veelvuldig met de trein gedaan. Een (nacht) rit naar Kiev (de hoofdstad van Oekraïne) neemt toch al snel 10 uren in beslag, daarom wordt er ook met een slaaptrein gereisd.

  Mooi voorbeeld van hoe je beperkingen tot iets positiefs kan ombuigen, je reist de nacht door, slaapt in de trein en hebt daardoor geen tijd verloren om de 450 km af te leggen naar de hoofdstad. 's Morgens kom je lekker fris aan in de hoofdstad en je kan de dag weer door.  

  Wie opzoek gaat in deze immense stad vindt er ook heel mooie plaatsjes, echte pareltjes die in schril contrast met de rest van de stad opvallen en een bepaalde aantrekkingskracht uitoefenen.
  Prachtig mooie pareltjes dus...
  Maar ook Alla Bocharova heeft ertoe bijgedragen dat Krivoy Rog weer een beetje mooier werd.
  Alla genoot van een academische opleiding voor beelden kunsten in Oekraïne. Inspiratie was genoeg te vinden in Krivoy Rog om mooie kunstwerken te creëren. Doch door haar verhuizing naar België zijn haar werken verloren geraakt.

  Maar dat bij Alla het maken van prachtige schilderijen een familietrekje is wordt bevestigd door haar nonkel (1953)  "Bocharov Sergey Petrovich" (Moskou) die reeds grote furore heeft gemaakt. Hij leeft en woont in Rusland en heeft reeds grote prestaties op zijn palmares staan. Klik zijn foto als je meer te weten wil komen over Bocharov Sergey Petrovich.


  Na rumoerige en moeilijke tijden in Oekraïne kwam Alla in 1999 naar België.
  Ook in België heeft Alla een moeilijke periode achter de rug, maar het artistieke virus bleef in haar bloed rondkruipen en zo hervatte Alla haar schilderkunsten ook in België. Om de roestige vingers weer wat losser te krijgen scheef Alla zich ook in op een academie voor beeldende kunsten hier in België.
  Al snel veranderde de donker, somber getinte, werken naar lichten en kleurrijke platen.
  Alla weet perfect het toeval met het geënsceneerde te combineren, en al lijken haar schilderijen eerder op toevalligheden, in feite zijn het goed doordachte composities.
  Het beheersen van verschillende technieken (potlood tekenen, aquarell, acryl verf, olieverf) op allerlei dragers, geven Alla een brede waaier aan creativiteit.

  Geen klassieke schilderiijen, maar erg geladen met emoties en gedachten gecreerde werken in een niet alledaagse maar wel herkenbare techniek is het uitgangspunt van Alla. Wat vooral opvalt zijn de realistische beeldvormen gecombineerd met een modern ogende techniek in de achterfgrond of zijn het voorgronden. Aan ons om het te plaatsen... 

  Het onmetelijke, het cosmos gevoel, is een goed herkenningspunt in de schilderijen van Alla Bochanova.
  Meestal komen we ook onze eigen emoties tegen in de schilderijen van Alla, onze eigen verbeelding gaat aan de haal met de verbeeldingen die we in het schilderij aantreffen.  Modern ogende werken gecombineerd met subliem realisme geven het werk van Alla een eigen karakter.  Voelt u vrij om een kijkje te nemen in haar "online" galerij, en kom regelmatig een keertje terugkijken omdat nieuwe creaties van Alla steeds worden toegevoegd in de galerij.

  Je kan ook onderaan hier op het penseel klikken om rechtstreeks naar de galerij te gaan.
  GALERIE